Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

DIP încă nu a stabilit dacă se fumează sau nu în celula lui Filat

© Sputnik / Andrey Stenin / Trecere la banca de fotografiiЗаключенный. Архивное фото
Заключенный. Архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Departamentul Instituţiilor Penitenciare nu a finalizat încă ancheta privind respectarea condiţiilor de detenţie ale învinuitului Vladimir Filat. Avocaţii lui Filat au invocat condiţii necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) continuă ancheta privind respectarea condiţiilor de detenţie ale învinuitului Vladimir Filat. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandatul de arest preventiv pe numele lui Filat ar putea fi prelungit

DIP a dispus săptămâna trecută verificarea în urma declaraţiilor avocaţilor, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

„Ancheta poate dura până la 30 de zile, dar credem că în acest caz va fi mai puţin. Deocamdată, nu am ajuns la finalitate”, au declarat pentru Sputnik responsabili din cadrul serviciului de presă al DIP.

Serviciile abilitate ale instituţiei urmează să verifice veridicitatea afirmaţiilor apărării, iar în caz de confirmare să aplice sancţiunile potrivit legislaţiei în vigoare.

DIP a mai precizat că învinuitul Filat nu a depus nici o cerere scrisă privind dezacordul său faţă de regimul de detenţie şi nu a sesizat procurorul responsabil de inspectarea locurilor de detenţie.

Transferarea învinuitului Filat într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat temporar, învinuitul Vladimir Filat. 

Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Politică
Roşca: sacul cu bani l-a făcut pe Filat campionul integrării europene

Vladimir Filat se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0