Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mandatul de arest preventiv pe numele lui Filat ar putea fi prelungit

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii vor cere în instanţă prelungirea mandatului de arest pe numele ex-premierului Vladimir Filat, dacă va exista temei pentru aceasta.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că, dacă va exista temei, organul de urmărire penală va cere prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele învinuitului Vladimir Filat. 

„Procurorii vor cere în instanţă prelungirea mandatului de arest pe numele lui Filat în cadrul dosarului fraudelor de la BEM, dacă va exista temei pentru aceasta”, a declarat Popenco.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
30 de zile de arest pentru Vladimir Filat

Vladimir Filat se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Vladimir Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.


Fluxul de știri
0