Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Roşca: sacul cu bani l-a făcut pe Filat campionul integrării europene

© today.mdIurie Roşca
Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Filat nu ar fi devenit mare politician, iar PLDM nu ar fi existat, dacă liderul acestei formaţiuni nu ar fi câştigat prin metode îndoielnice sume exorbitante de bani, susţine Iurie Roşca.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Am avertizat de la început că această grupare (PLDM) este periculoasă pentru statul şi societatea noastră. Am bătut alarma. Dar cei mai mulţi au preferat să fugă spre Filat şi spre cu sacul lui cu bani. Până la urmă, PLDM s-a umflat ca pe drojdii, iar Filat a devenit campion al integrării europene. Declaraţii în acest sens a făcut miercuri în cadrul unei conferinţe de presă politicianul şi jurnalistul Iurie Roşca.

Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Roşca: Vina pentru dezastrul de la noi cade şi pe umerii birocraţiei europene

„Dacă până a veni la guvernare făcuse câteva milioane de dolari, următorii şase ani de după 2009 l-au îmbogăţit pe Filat cu miliarde”, a mai declarat Roşca.

Dânsul a amintit că a condus o comisie parlamentară de anchetă, care a investigat o serie de fraude în proporţii deosebit de mari ce au provocat statului un prejudiciu colosal. În aceste scheme, susţine Roşca, făcând trimitere la documente oficiale, inclusiv la rapoartele Curţii de Conturi, a fost implicat plenar Vlad Filat, care conducea în 1998 Departamentul privatizării.

Totodată, Roşca a menţionat că nu a putut să facă mai mult decât să scrie şi să sesizeze organele de anchetă.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe averea lui Filat va fi pus sechestru

„Filat trebuia să stea din 1998 în puşcărie. Unii se plâng că se face justiţie selectivă şi justiţie televizată. Poate că este aşa. Dar oare ar fi mai bine să nu se facă nici atâta justiţie? Eu sunt campionul Republicii Moldova la numărul de ridicări de imunitate în timpul aceluiaşi mandat de deputat. Dar ştiam că solicitările Procuraturii nu au nici un temei. Dacă Filat îşi va dovedi nevinovăţia, va fi extraordinar pentru el. Acum acesta are dreptul la avocat, are acces la justiţie şi are chiar dreptul să apeleze la CEDO”, a mai subliniat Iurie Roşca.

Politicianul a mai spus că „Filat trebuie să zică mulţumesc că a ajuns pe mâna justiţiei, dar nu pe mâna mulţimilor înfuriate, care l-ar fi linşat. El a venit la guvernare ca să fure şi să se îmbogăţească. Iar PLDM nu a fost niciodată un partid clasic şi nici nu şi-a propus să devină un asemenea partid. A fost un proiect politic şi atât. Acum Filat va avea timp pentru a scrie memorii şi pentru a face lecturi”, a mai declarat Iurie Roşca.

 

Fluxul de știri
0