Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autorităţile vor acorda asistenţă pentru repatrierea tânărului ucis la Iaşi

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău va acorda asistenţa necesară pentru repatrierea corpului neînsufleţit al lui Victor Nour, student din Moldova ucis în această dimineaţă într-un cămin din Iaşi.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Autorităţile din Moldova vor acorda asistenţa necesară pentru repatrierea tânărului ucis într-un cămin studenţesc din Iaşi, a declarat pentru Sputnik, Ana Taban, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău. 

Armes - Sputnik Moldova
A fost stabilită identitatea studentului ucis. Avea 19 ani şi era din Chişinău

Tânărul student din Republica Moldova care a fost ucis în această dimineaţă într-un cămin din Iaşi, România, se numeşte Victor Nour. Victima este din Chişinău şi avea 19 de ani. Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. 

„Consulul Republicii Moldova din Iaşi a informat rudele tânărului despre cele întâmplate. Urmează perfectarea actelor pentru repatrierea corpului neînsufleţit în ţară. Autorităţile vor acorda asistenţa necesară pentru repatrierea corpului”, a declarat Taban. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat pentru Sputnik  că tragedia a avut loc într-o cameră de cămin din Copou în jurul orei 7.00. „Conflictul a avut loc între trei studenţi pe fundalul consumului băuturilor alcoolice. Unul dintre studenţi a luat un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi colegi de-ai săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Экипаж SMURD оказывает помощь пострадавшим в ДТП в Брэиле и доставленным в Кишинев - Sputnik Moldova
Un student din Moldova a fost ucis la Iaşi

Agresorul, Aurelian Giosan, la fel student de 20 de ani din Roman, a fugit din cămin după ce a incendiat camera în care se aflau cei doi colegi răniţi.

Tânărul din Moldova a fost înjunghiat de mai multe ori în spate. Medicii sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, dar nu au reuşit. Băiatul a decedat. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi.

Celălalt coleg rănit, la fel de 20 de ani, se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia de mai departe a stării de sănătate a acestuia.

Agresorul a fost dat în căutare şi urmează să fie adus la audieri.


Fluxul de știri
0