Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nemții au început producerea betonului pe teritoriul aeroportului din Chișinău

© Sputnik / Алена Матвееваaeroport аэропорт
aeroport аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
După terminarea lucrărilor de reconstrucție, capacitatea pistei de decolare și a peronului va crește considerabil și, prin urmarea, aeroportul va putea deservi toate tipurile de nave aeriene.

 

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a început producerea industrială a betonului, a declarat vineri pentru Sputnuk șeful companiei-administrator al AIC ”Avia Invest”, Petru Jardan.

Potrivit lui, întreprinderea a fost adusă și instalată de compania germană ”Strabag Grup”.

Air Moldova - Sputnik Moldova
Pista de decolare a Aeroportului din Chişinău va fi modernizată

Concernului german susține că în lume există doar șapte uzine de acest fel, cu productivitatea de 200 de metri cubi de beton pe oră, de orice tip. O asemenea întreprindere pe teritoriul aeroportului va optimiza productivitatea și va accelera procesul de reconstrucție a porților aeriene principale ale Moldovei. Potrivit administraţiei ”Avia Invest”, au fost încheiate deja lucrările pregătitoare pe peron, planificate pentru 2015, pe un teritoriu de peste 100 de mii de metri pătrați.

Potrivit lui Jardan, se apropie de sfârșit și lucrările de stabilizare a părții de jos a peronului, pentru care a fost folosit un material special de consolidare, adus din România.

Международный кишиневский аэропорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reconstrucția Aeroportului din Chișinău se încadrează în termenele stabilite

El a explicat de ce în locul asfaltului s-a decis folosirea betonului. Pentru că învelişul de beton este mai sigur. Termenul de rezistență al acestuia este de peste 30 de ani.

La finalizarea lucrărilor de reconstrucție, capacitatea pistei de decolare și a peronului va crește considerabil și, prin urmarea, aeroportul va putea deservi toate tipurile de nave aeriene, fără restricţii.

În prezent, la reconstrucția peronului participă 100 de muncitori și 35 de unități de tehnică. Zilnic, sunt utilizate peste 100 de tone de ciment (5 camioane), mai mult de 1000 de tone de pietriș (55 de camioane) și 500 tone de nisip (25 de camioane).

 

Fluxul de știri
0