Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele a semnat decretele de numire a 5 din 11 ambasadori

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Timofti a acceptat doar 5 din 11 ambasadori. Preşedintele a aprobat candidaturile pentru România, Ucraina, Germania, Franţa, Suedia. În lista de aşteptare rămân cei desemnaţi pentru Rusia, China, Israel, Lituania, Letonia şi CE.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Președintele Nicolae Timofti a semnat vineri decretele de numire a cinci din unsprezece ambasadori aprobaţi de Guvern. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova are noi ambasadori peste hotare

Conform decretelor prezidenţiale, Lilian Moraru, a fost numit în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză; Mihai Gribincea, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România; Oleg Serebrian, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania; Veaceslav Dobîndă, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Suediei şi Ruslan Bolbocean, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina. 

Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Politică
MAEIE explică de ce au fost aprobați doar 11 din cei 19 ambasadori ai RM

Timofti urmează să se expună şi asupra altor şase ambasadori aprobaţi prin decizie de Guvern. Este vorba despre Corina Călugăru, desemnată Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei; Dumitru Braghiş – în Federaţia Rusă; Gabriela Moraru –în Statul Israel; Valeriu Frija – în Republica Lituania; Aureliu Ciocoi – în Republica Populară Chineză şi Eugen Revenco – în Republica Letonia.

 

Fluxul de știri
0