Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova are noi ambasadori peste hotare

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul a desemnat miercuri 11 ambasadori. Este vorba de reprezentanţii ţării noastre în Ucraina, Federaţia Rusă, Israel, Suedia, Franţa, România, Lituania,Germania, China, Letonia şi CE.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri o serie de hotărâri cu privire la numirea candidaturilor pentru funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova.

Astfel, Corina Călugăru a fost desemnată Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei; Ruslan Bolbocean a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Ucraina; Dumitru Braghiş – în Federaţia Rusă; Gabriela Moraru –în Statul Israel; Veaceslav Dobîndă –în Regatul Suediei; Lilian Moraru –în Republica Franceză; Mihai Gribincea – în România; Valeriu Frija – în Republica Lituania; Oleg Serebrean – în Republica Federală Germania; Aureliu Ciocoi – în Republica Populară Chineză şi Eugen Revenco – în Republica Letonia.

Conform Legii cu privire la serviciul diplomatic, lista candidaţilor a fost supusă avizării de către Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană.

Executivul a înaintat proiectele acestor decrete Preşedintelui Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0