Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretarul general al PLDM dă asigurări că nu va pleca nimeni din fracţiune

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general al PLDM, Victor Roşca, susţine că nici un deputat din fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor nu va pleca din formaţiune şi nu va participa la discuţiile cu PD privind crearea unei noi alianţe de guvernare.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Secretarul general al PLDM, Victor Roşca, este convins că nici un deputat din fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor nu va părăsi formaţiunea şi nu va participa la discuţiile cu PD privind crearea unei noi alianţe de guvernare. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ vrea unificarea forţelor de dreapta din Moldova

Roşca a scris pe contul său de Facebook că ce s-a putut rupe din fracţiunea PLDM, s-a rupt până la data de 15 octombrie, când a fost retrasă imunitatea parlamentară a deputatului şi liderului PLDM, Vlad Filat.

„La 15 octombrie ne-au lovit din răsputeri. Fracţiunea PLDM a rezistat până la 15 octombrie. Fracţiunea PLDM va rezista şi mai departe. Tot ce a fost de rupt a fost rupt”, scrie Roşca.

„De vândut nu avem nimic. Trădători nu există. Iude nu sunt”, dă asigurări secretarul general al PLDM. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

Reacţia lui Roşca vine după ce democraţii Dumitru Diacov şi Marian Lupu au declarat că sunt deputaţi din fracţiunea PLDM care nu susţin decizia Consiliului Politic al formaţiunii de a nu participa la negocierile cu PD cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare.

Fracţiunea PLDM este formată din 19 deputaţi, unul dintre ei este Vladimir Filat care acum se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. După alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obţinut 23 de mandate în Parlament. Ulterior, din formaţiune au plecat Iurie Leancă, Eugen Carpov, Nicolae Juravschi şi Petru Ştirbate. 

Fluxul de știri
0