Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM nu participă la negocierile cu PD

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Streleţ Валерий Стрелец
Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Naţional Politic al PLDM a decis să nu participe la negocierile cu privire la crearea unei noi alianţe cu PDM şi PL şi anunţă front comun cu forţele de dreapta.

CHIŞINĂU, 4 nov — Sputnik. Consiliul Naţional Politic al PLDM a decis ca formaţiunea să nu participe la negocierile cu PD cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare, a declarat preşedintele interimar al partidului Valeriu Streleţ.

Anunţul a fost făcut după şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM care a durat mai bine de trei ore şi la care au participat membri de partid din toate raioanele republicii. 

PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu mai participă la guvernare

„Am avut o discuţie lungă. Au fost 41 de persoane care au luat cuvântul. S-au expus diferite opinii şi PLDM, prin majoritatea absolută a voturilor, a decis să nu participe la negocieri cu PD şi aliaţii săi. Considerăm că PLDM şi-a făcut onest datoria şi a muncit în interesul ţării”, a declarat Streleţ.

În opinia sa, „democraţii au provocat deliberat criza politică, trimiţând în demisie un guvern proeuropean”. „Acum PD este pe deplin responsabil să găsească soluţii şi să formeze majoritatea parlamentară”, a spus liberal-democratul.

Streleţ nu a răspuns clar dacă toţi deputaţii PLDM au această opinie. „Nu am să fac nici un fel de speculaţii”, a declarat liberal-democratul.

Liderul interimar al PLDM a mai anunţat că urmează ca „forţele sănătoase de dreapta să facă front comun pentru a construi un veritabil stat de drept”, fără a dat detalii. 

Fluxul de știri
0