Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ vrea unificarea forţelor de dreapta din Moldova

© gov.mdValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Streleţ a menţionat un fapt semnificativ. Potrivit lui, „forţele sănătoase de dreapta ar trebui să constituie un front comun.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Decizia PLDM de a nu participa la negocierile de formare a majorităţii parlamentare, iniţiate de PD, şi de a trece în opoziţie, a fost criticată de diferiţi actori politici, atât din dreapta, cât şi din stânga eşichierului politic.

Însă nu toţi membrii PLDM salută decizia luată la nivel de partid şi de fracţiune parlamentară. Acest fapt este confirmat de discuţiile din culise şi de declaraţiile unor politicieni, care au purtat discuţii personale cu unii liberal-democraţi.

Андпиан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Candu critică mofturile PLDM-ului, dar vrea să-i „seducă” deputaţii

Anterior, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat într-un interviu exclusiv pentru Sputnik că cel puţin 10 deputaţi liberal-democraţi ar putea să adere la majoritatea parlamentară. „Aceştia vor fi liberal-democraţi reformatori”, a declarat Dodon.

Dacă în privinţa neoliberal-democraţilor lucrurile sunt aproape clare, apoi viitorul PLDM în frunte cu şeful său interimar, Valeriu Streleţ, este nebulos.

Între timp, însuşi Streleţ a menţionat un fapt semnificativ. Potrivit lui, „forţele sănătoase de dreapta ar trebui să constituie un front comun, pentru a construi un stat democratic autentic”.

Unii analişti subliniază că Streleţ sugerează astfel că PLDM, sub conducerea sa, intenţionează să coopereze cu forţele politice de dreapta.

Fluxul de știri
0