Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a pierdut peste 105 milioane de euro din finanţarea externă

© Sputnik / Владимир Трефилов / Trecere la banca de fotografiiДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moldova nu va semna până la finele acestui an un memorandum cu FMI, din care cauză pierde 105,2 milioane de euro din finanţările externe.

CHIŞINĂU, 5 nov – Sputnik. Ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, a declarat joi în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului că ţara noastră nu va primi peste 105 milioane de euro din partea partenerilor externi, programaţi pentru acest an. 

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
FMI obligă Moldova să majoreze tarifele la gaz, energie și încălzire

„Pe parcursul anului acestui an, din partea UE era programaţi să primim 40,2 milioane de euro. Comisia Europeană şi-a exprimat însă clar poziţia: atâta timp cât nu avem cu FMI un program, finanţări nu vom avea”, a declarat Arapu.

Ministrul a mai spus că ţara noastră nu va primi nici 45 de milioane de euro din partea Băncii Mondiale, care de asemenea a condiţionat finanţarea cu măsurile pe care trebuie să le ia statul în domeniul financiar bancar, precum şi un acord cu FMI. 

Min Fin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Arapu: bugetul RM, fiabil doar dacă e subvenţionat din exterior

Alte 15 milioane de euro, la fel, din motivul nesemnării unui memorandum cu FMI, Moldova i-a pierdut în cadrul programului de dezvoltare rurală.

„Fiind conştienţi că până la finele anului nu vom avea un acord cu FMI, aceste surse au fost excluse din partea de venituri în bugetul pentru acest an”, a concluzionat ministrul în exerciţiu al Finanţelor. 

Fluxul de știri
0