Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arapu: bugetul RM, fiabil doar dacă e subvenţionat din exterior

© Sputnik / Evgheni PanasencoMin Fin
Min Fin - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetul Republicii Moldova pentru anul 2015 a fost pus în aplicare cu miza că ţara noastră va primi subvenţii din exterior.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. La momentul adoptării Bugetului de stat, a fost clar stipulat faptul că el este fiabil în cazul finanţării din exterior a ţării noastre, a declarat luni ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu.

Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bugetul RM asigură finanţarea tuturor instituţiilor de stat

„Cu părere de rău, aşa finanţări la moment nu există, prin urmare ne bazăm în exclusivitate pe veniturile fiscale. Acestea sunt acceptabile – acoperă circa 97 la sută din veniturile preconizate”, a declarat Arapu.

Totodată, ministrul a atenţionat că volumul importurilor şi al exporturilor este mult mai mic decât a fost prevăzut în buget. „În primele cinci luni ale anului, importurile au scăzut cu 22 la sută. Astfel, şi veniturile din vamă vor fi mai mici”, a precizat Anatol Arapu, subliniind şi faptul că „acum, când nu există Guvern cu drept de iniţiativă legislativă de a rectifica bugetul, trebuie să ne limităm doar la cheltuielile absolut necesare”.

Fluxul de știri
0