Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Ipoteze contradictorii privind catastrofa aviatică din Egipt

Abonare
Un satelit american a înregistrat o izbucnire de căldură în momentul prăbuşirii avionului rusesc deasupra peninsulei Sinai, ceea ce ar putea indica asupra producerii unei explozii la bordul aeronavei.

CHIŞINĂU, 3 oct – Sputnik. Izbucnirea de căldură detectată de satelitul american în momentul căderii avionului aparţinând Kogalâmavia ar putea vorbi despre producerea unei explozii la rezervorul de combustibil sau detonarea unei bombe, a comunicat canalul TV CBS, cu referire la corespondentul său pentru securitate, potrivit RIA Novosti.

„Satelitul SUA cu infraroşu a detectat o izbucnire de căldură deasupra peninsulei Sinai în momentul prăbuşirii avionului rusesc. Datele mai sunt analizate, pentru determina ce anume a provocat această izbucnire. Una dintre cauze ar putea fi detonarea unei bombe, dar ar putea fi vorba şi despre o explozie la rezervorul de combustibil sau la motor, din cauza unei defecţiuni mecanice”, informează canalul TV.

Спутник_Иностранные специалисты фотографировали фрагменты разбившегося в Египте A321 - Sputnik Moldova
Experți străini participă la investigarea catastrofei aviatice din Egipt

O sursă din cadrul comisiei care studiază cutiile negre ale avionului companiei ruse Kogalîmavia, care s-a prăbușit sâmbătă în Egipt, au comunicat pentru Reuters că acesta nu a fost lovit din exterior și pilotul nu a lansat un apel SOS înainte ca aparatul să dispară de pe radar.
Sursa a precizat că-și bazează afirmațiile pe examinarea preliminară a cutiilor negre, dar a refuzat să dea şi alte detalii.

Anterior, referindu-se la posibilele cauze ale catastrofei, vicedirectorul Kogalîmavia pentru gestionarea zborurilor, Alexandr Smirnov, le-a declarat jurnaliştilor că exclude orice defecţiune tehnică a avionului sau o eroare de pilotaj. Singura versiune a acestuia este o acţiune exterioară asupra avionului de la sol.

Pe de altă parte,autorităţile FR au declarat că deocamdată este prematur să se facă anumite concluzii cu privire la cauzele catastrofei, rugând să nu se facă speculaţii pe acest subiect.

Место крушения российского самолета Airbus A321 в Египте - Sputnik Moldova
Investigațiile pentru stabilirea cauzelor prăbușirii avionului rus continuă

De altfel, şeful serviciilor americane de informații, James Clapper, a declarat luni la Washington că, deocamdată, nu sunt indicii că ar fi vorba de un act terorist în cazul prăbușirii avionului rus Airbus A321, informează  AGERPRES.

Potrivit directorului Comunității Naționale de Informații din SUA, citat de AFP, este „improbabil” ca gruparea Statul Islamic să fi avut mijloace pentru a doborî un avion comercial în zbor, adăugând însă că nu poate „exclude” complet acest aspect.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că nu poate fi exclus niciun scenariu în cazul prăbușirea avionului companiei ruse Kogalîmavia.

Cea mai mare catastrofă din istoria aviaţiei ruse şi sovietice a avut loc sâmbătă: aeronava Airbus A321 a companiei Kogalîmavia, care zbura din  Sharm El – Sheikh spre Sankt-Petesburg, s-a prăbușit  deasupra peninsulei Sinai din Egipt. La bordul avionului erau 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Nimeni nu a supravieţuit.

Fluxul de știri
0