Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Investigațiile pentru stabilirea cauzelor prăbușirii avionului rus continuă

© Sputnik / Максим Григорьев/ТАСС/POOL / Accesați arhiva multimediaМесто крушения российского самолета Airbus A321 в Египте
Место крушения российского самолета Airbus A321 в Египте - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia este duminică zi de doliu național în memoria celor 224 de victime ale prăbușirii avionului Airbus A321-200 care a decolat din Sharm el-Sheikh și se îndrepta spre Sankt Ptersburg.

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. În Rusia, drapelele au fost coborâte duminică în bernă. Posturilor de televiziune li s-a cerut să anuleze programele de divertisment, conform unui decret al președintelui Vladimir Putin.

Investigațiile continuă și astăzi în Egipt pentru stabilirea cauzelor prăbușirii unui avion de linie rus în deșertul Sinai. Și în Rusia a fost deschisă o anchetă, iar sediile companiei aeriene care opera aeronava și ale firmei de turism la ale cărei servicii apelaseră pasagerii au fost percheziționate, în timp ce investigatori din Franța și Germania sunt așteptați duminică în Egipt, o procedură obișnuită pentru toate incidentele în care este implicat un avion Airbus, cele două țări fiind principalii membri ai consorțiului european care construiește acest tip de aeronavă. 

Возложение цветов у посольства РФ в Молдове - Sputnik Moldova
În Rusia, 1 noiembrie a fost declarată Zi de Doliu

Cele 224 de persoane de la bordul avionului — turiști și membri ai echipajului, în majoritate de naționalitate rusă — au murit sâmbătă în urma prăbușirii aeronavei Airbus în Sinai.

Gruparea jihadistă a transmis că a doborât avionul. Ministrul rus al transporturilor, Maxim Sokolov, a respins această revendicare, spunând că autoritățile egiptene nu dispun de nici o informație care ar confirma astfel de insinuări.

Experții în aeronautică sunt, de asemenea, sceptici în legătură cu revendicarea SI, lucrând cu ipoteze precum apariția unei defecțiuni tehnice sau existența unei bombe la bord.

Ministrul pentru situații de urgență al Rusiei, Vladimir Pușkov, au ajuns sâmbătă seară la Cairo împreună cu o echipă de experți pentru a participa la ancheta care va fi condusă de autoritățile egiptene. 

Contactul cu avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, mai cunoscută sub numele de Metrojet, a fost pierdut la 23 de minute după decolarea sa, în zorii zilei de sâmbătă, de pe aeroportul celebrei stațiuni balneare Sharm el-Sheikh, la Marea Roșie, și când se afla la o altitudine de peste 9.100 de metri.

Avionul avea ca destinație Sankt-Petersburg.

Compania Metrojet a precizat într-un comunicat că avionul fusese supus unui control tehnic complet în 2014 și că pilotul avea 12.000 de ore de zbor la activ.

Dintre cei 217 pasageri, 214 erau ruși și trei ucraineni. Echipajul avea șapte membri. Potrivit Moscovei, pasagerii aveau vârste cuprinse între 10 luni și 77 de ani. 

Cutiile negre ale aparatului au fost găsite și vor fi analizate.

 

Fluxul de știri
0