Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democraţii nu-i mai invită pe liberal-democraţi la negocieri

© Sputnik MoldovaMarian Lupu, PDM
Marian Lupu, PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PD a declarat că o invitaţie repetată pentru PLDM cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare pro-europene nu va fi făcută. O parte din deputaţii PLDM se vor distanţa de conducerea formaţiunii.

CHIŞINĂU, 2 nov – Sputnik. Democraţii nu-i vor invita repetat pe liberal-democraţi la masa de negocieri privind crearea unei noi alianţe pro-europene de guvernare, a declarat luni liderul PD, Marian Lupu.

Preşedintele democraţilor a afirmat că de marţi PD, PL şi alţi deputaţi pro-UE vor continua dialogul cu privire la formarea unei coaliţii de guvernare de orientare europeană. Lupu nu exclude că la aceste discuţii se vor alătura şi o parte din deputaţii PLDM, dar nu întreaga fracţiune liberal-democrată din Parlament. 

PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu mai participă la guvernare

„De mâine ne aşezăm la masa de negocieri cu partenerii pro-europeni în acel număr în care suntem. Sunt sigur că în această situaţie de confuz şi ipocrizie din partea PLDM, se vor găsi mulţi deputaţi pro-europeni care se vor alinia la aceste negocieri şi le vor sprijini”, a declarat Lupu.

„Nu mai avem timp de pierdut. Am aşteptat cu pasiune câteva zile. Nu cred că mai este timpul ca cineva să se ascundă după timpul necesar pentru şedinţe ale Consiliilor politice şi naţionale”,  a continuat liderul democraţilor.

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț  a declarat duminică după ședința cu liderii organizațiilor teritoriale ale formațiunii, că Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa, deocamdată, la negocierile cu PD și PL privind crearea unei noi coaliții pro-europene de guvernare. 

Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu: nu comentez frustrări şi stări emoţionale

“Nu participăm până nu avem o decizie clară a Consiliului Politic Național. Nu vedem formate la acest moment. În partid sunt multe opinii care trebuie ascultate. Odată ce democrații și-au asumat starea de haos, trebuie să fie pregătiți de aceste scenarii”, a declarat Streleț.

Decizia finală cu privire la participarea alături de democrați și liberali la guvernare va fi luată prin vot la Consiliul Politic Național al PLDM săptămâna aceasta.

La 29 octombrie, Parlamentul a susţinut cu votul a 65 de deputaţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Votul de neîncredere a fost exprimat de deputaţii din fracţiunile PCRM, PSRM şi PD, ultimii fiind parteneri de alianţă cu PLDM şi PL.

 

Fluxul de știri
0