Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şedinţă operativă la Guvern. S-a discutat despre tragediile din România şi Rusia

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство Республики Молдова guvern
Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul interimar s-a întrunit în şedinţă operativă, la care s-a discutat despre posibilităţile de ajutorare a victimelor de la Bucureşti şi despre catastrofa aviatică în care au murit peste 200 de cetăţeni ai Rusiei.

CHIŞINĂU, 2 nov – Sputnik. Guvernul în exerciţiu a examinat posibilitatea de acordare a ajutorului necesar României în urma tragicului incident dintr-un club de noapte din Bucureşti.

În dimineaţa zilei de luni, a avut loc o şedinţă operativă a Guvernului. Aceasta a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor tragediei de la București și în memoria celor 224 de victime, în majoritate cetăţeni ai Federaţiei Ruse, ale catastrofei aviatice din Egipt.

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autorităţile RM au transmis condoleanţe în legătură cu tragedia de la Bucureşti

La şedinţă, instituţiile responsabile au raportat despre executarea dispoziţiei Guvernului, semnată de premierul interimar Gheorghe Brega în data de 31 octombrie, privind acordarea asistenţei hemotransfuzionale persoanelor grav afectate în incendiul produs în clubul Colectiv din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a identificat, prin intermediul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, cantitatea de sânge şi componente sanguine necesare pentru a fi donate Ministerului român al Sănătăţii și a asigurat condiţiile corespunzătoare de ambalare şi evidenţă a acestora, precum şi colectarea sângelui pentru suplinirea rezervelor de preparate sanguine.

Экипаж SMURD на протяжении всего пути сопровождал автобус, доставивший в Кишинев 17 пострадавших в ДТП в Брэиле - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova trimite ajutor medical victimelor din România

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a asigurat transportarea preparatelor sanguine conform cerinţelor de păstrare şi transportare, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a coordonat cu partea română procedura de preluare a donaţiei respective.

Premierul interimar a dispus, luni, efectuarea controalelor în toate localurile de divertisment din ţară, pentru a verifica dacă acestea au planuri împotriva incendiilor şi dacă sunt respectate. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne în exerciţiu, Oleg Balan, a dat asigurări că aceste verificări încep de astăzi și vor continua în următoarele două săptămâni.

Guvernul Republicii Moldova a demarat și o acţiune de solidarizare prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru victimele dezastrului din Clubul ”Colectiv”. Aceștia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.

Fluxul de știri
0