Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autorităţile RM au transmis condoleanţe în legătură cu tragedia de la Bucureşti

© privesc.euAndrian Candu, preşedintele Parlamentului
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele parlamentului Republicii Moldova şi premierul în exerciţiu au expediat mesaje de condoleanţe rudelor şi apropiaţilor victimelor incendiului devastator care s-a produs într-un club de la Bucureşti.

CHIŞINĂU, 31 oct – Sputnik. Într-un comunicat al organului legislativ se menţionează că preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a exprimat condoleanţe în legătură cu tragedia care a curmat viaţa mai multor oameni, dar şi susţinere şi compasiune pentru familiile celor aflaţi în spitalele din capitala României.

„Suntem profund îndurerați de pierderea tragică a familiilor care și-au pierdut persoanele dragi în urma incendiului devastator. Transmitem gândurile noastre de solidaritate rudelor și apropiaților celor peste 150 de răniți care luptă pentru viață în spitale”, a scris Candu.

Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
MAEIE nu dispune de date că printre victimele din București sunt cetățeni RM

Ceva mai devreme, şi prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega a exprimat condoleanţe autorităţilor române, în aceste momente cumplite când zeci de tinerii şi-au pierdut viaţa, iar alţii se află în stare gravă în spitale.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din București, soldat cu numeroase victime și persoane rănite. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune și solidaritate", se spune în mesajul lui Brega.

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un club de noapte din Bucureşti, soldat cu 27 de morţi şi aproape 200 de răniţi. Cauzele dezastrului par să fie materialele pirotehnice folosite în timpul concertului, aglomeraţia prea mare într-un spaţiu care nu era prevăzut pentru astfel de acţiuni şi lipsa oricăror sisteme antiincendiare.

Fluxul de știri
0