Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova trimite ajutor medical victimelor din România

© Sputnik / Мирослав РотарьЭкипаж SMURD на протяжении всего пути сопровождал автобус, доставивший в Кишинев 17 пострадавших в ДТП в Брэиле
Экипаж SMURD на протяжении всего пути сопровождал автобус, доставивший в Кишинев 17 пострадавших в ДТП в Брэиле - Sputnik Moldova
Abonare
O cantitate de aproape 700 litri de sânge oferită de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui urmează să ajungă până luni dimineață la București.

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI din Republica Moldova transporta sânge și componente sangvine victimelor din România.

Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Numărul victimelor în România a crescut până la 30

O autospecială SMURD pentru victime multiple a pornit în seară de duminică de la Chișinău. O cantitate de aproape 700 litri de sânge oferită de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui urmează să ajungă până luni dimineață la București.

Echipa SMURD din cadrul Serviciului Situații Excepționale va fi însoțită la vama Sculeni, de către un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare. Ulterior, ambulanța va fi escortată de polițiștii din România.

Produsele sangvine urmează să ajungă la persoanele internate în spitale, care au avut de suferit, în urma incendiului produs la București pe data de 30 octombrie.

Decizia de a oferi un astfel ajutor a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în urma discuțiilor purtate cu autoritățile din România.

Fluxul de știri
0