Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM își va alege alt lider, iar Filat ar putea fi exclus și din partid

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Până la finele acestui an, PLDM își va alege un alt președinte. Vladimir Filat va fi exclus din partid dacă vinovăția lui în dosarul fraudelor bancare va fi dovedită în instanță.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Vladimir Filat va fi exclus din PLDM și de la șefia formațiunii. Declarația a fost făcută de președintele interimar al liberal-democraților, Valeriu Streleț.

Acesta a declarat că până la finele anului va fi convocat congresul PLDM, unde va fi ales un nou președinte. 

PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu mai participă la guvernare

„Noi trebuie să organizăm un congres și partidul trebuie să aibă un președinte ales în această situație de urgență”, a declarat fostul premier. 

Streleț a menționat că Vladimir Filat va fi exclus din partid, dacă se va stabili vinovăția lui în ancheta în care figurează ca învinuit în dosarul fraudelor bancare. “Dacă va fi condamnat și toate căile de atac la nivel național și internațional vor fi epuizate și vinovăția lui va fi probată, evident că această situație este incompatibilă cu calitatea de membru PLDM”, a explicat Streleț. 

Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Politică
Roşca: sacul cu bani l-a făcut pe Filat campionul integrării europene

Președintele interimar al liberal-democraților a mai anunțat că în PLDM vor fi readuși mai mulți colegii care în ultimii ani s-au îndepărtat de formațiune.

Vladimir Filat se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0