Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Explozii și incendii produse în cluburile de noapte din lume în anii 2009 – 2015

© digi24.roПо словам очевидцев,пожар возник из-за фейерверка, который организаторы использовали во время одной из песен румынской группы Goodbye to Gravity. По некоторым данным, композиция называлась "День, в который мы умрем".
По словам очевидцев,пожар возник из-за фейерверка, который организаторы использовали во время одной из песен румынской группы Goodbye to Gravity. По некоторым данным, композиция называлась День, в который мы умрем. - Sputnik Moldova
Abonare
Utilizarea greșită a pirotehnicii, nerespectarea normelor protecției antincendiare, actele teroriste și explozii de grenade sunt cauzele situațiilor tragice din cluburile de noapte.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. În ultimii 6 ani, în cluburile de noapte din lume s-au produs peste zece tragedii cu sfârșit letal.

Ultimul a avut loc în noaptea spre 31 octombrie anul curent în clubul „Colectiv" din București. La acel moment în local se aflau circa 400 de persoane.

Săptămâna trecută, pe 25 octombrie, cel puțin 12 persoane au murit în incendiul izbucnit într-un bar-karaoke din Manado, Indonezia. Majoritatea victimelor au decedat din insuficiență de oxigen. Cauza tragediei a fost provocată de nerespectarea normelor de securitate împotriva incendiilor.

Majoritatea catastrofelor au fost înregistrate în anul 2013. Pe 27 iulie 6 persoane au decedat și câteva zeci au fost rănite în urma unei explozii dintr-un club de noapte din orașul Cagayan de Oro din sudul Philipinelor.

В ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар - Sputnik Moldova
Ziua în care murim - o piesă de pe albumul lansat în clubul de la Bucureşti

Pe 27 ianuarie 2013 în clubul de noapte Kiss din orașul Santa-Maria din sudul Braziliei a izbucnit un incendiu. În interior erau aproape o mie de oameni — majoritatea studenți de la universitatea locală. Focul a luat viețile a 241 de persoane. Cauza incendiului: utilizarea neadecvată a pirotehnicii.

În noaptea de 8 noiembrie 2013 patru persoane au suferit în urma exploziei unei grenade într-un club de noapte din nordul Moscovei.

În noaptea spre 17 august 2013 în clubul de noapte Tiger Pub de pe insula Phuket din Thailanda focul a fost declanșat de un fulger care a lovit în transformator. Au decedat patru persoane, 20 au fost spitalizate.

În ziua de 15 iunie 2013 o explozie puternică s-a produs într-un club de noapte din portul atenian Pirey. Deflagrația a fost atât de puternică încât un perete s-a prăbușit, afectând clădirile din apropiere și automobilele parcate în preajmă. Nu există date despre cei care au avut de suferit. La momentul exploziei localul era închis.

По словам очевидцев,пожар возник из-за фейерверка, который организаторы использовали во время одной из песен румынской группы Goodbye to Gravity. По некоторым данным, композиция называлась День, в который мы умрем. - Sputnik Moldova
Clubul „Colectiv” nu avea autorizație pentru show pirotehnic

Tot în 2013, la 3 iunie, un client al clubului de noapte din satul Idvor din regiunea autonomă Voievodina (Serbia) a făcut să explodeze o grenadă după ce oamenii de pază nu i-au permis să intre înăuntru împreună cu alți trei prieteni ai săi. Circa 150 de persoane se aflau în local la acel moment. Trei, printre care posesorul grenadei și unul dintre prietenii lui, au murit, iar opt au fost rănite.

În noaptea de 4 iulie 2010 au fost rănite 14 persoane în urma exploziei unei bombe artizanale într-un club de noapte din Rio de Janeiro (Brazilia).

Tot cu o tragedie s-a terminat și o serată jubiliară de la clubul de noapte „Hromaia loșadi" din orașul Perm (Rusia), pe 5 decembrie 2009. Incendiul a mistuit clădirea aproape în întregime, luând pe loc viața a 102 persoane. Peste 140 s-au ales cu răni grave. În local erau peste 200 de persoane.

În noaptea de 13 noiembrie 2009 o explozie a răsunat în sala de biliard „Vosmoi șar" situat în subsolul centrului de cultură „Luna" al universității industriale din Sibirsk. Opt persoane s-au ales cu răni de diferită gravitate.

Fluxul de știri
0