Ziua în care murim - o piesă de pe albumul lansat în clubul de la Bucureşti

© facebookВ ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар
В ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimul bilanţ al tragediei de la Bucureşti este de 27 de mori şi 186 de răniţi. Mediile de informare din România au difuzat întreaga noapte imagini de groază de la locul dezastrului.

CHIŞINĂU, 31 oct – Sputnik. Clubul în care s-a produs nenorocirea funcţiona fără autorizaţie, nu existau ieşiri de evacuare, interiorul avea finisaje executate din materiale uşor inflamabile —  sunt primele concluzii ale cercetărilor efectuate la clubul Colectiv. Potrivit unor martori, una dintre uşi era blocată, astfel că toată lumea s-a îmbulzit să iasă prin singura uşă disponibilă. De fapt, localul funcţiona ca un bar şi nu avea condiţiile necesare pentru organizarea unor acţiuni de masă cu sute de persoane. Şi, cu atât mai mult, nu aveau voie să folosească materiale pirotehnice  în acest spaţiu închis.

Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Alertă generală la Bucureşti. Numărul victimelor în creştere

„Ziua în care murim”, se numea prima piesă de pe albumul lansat de trupa „Goodbye to Graviry” în clubul devastat de incendiu. Concertul a fost însoţit de un show pirotehnic, iar scânteile au provocat incendiul care s-a extins cu repeziciune, degajând şi un fum toxic foarte dens. În local erau adunate până la 400 de persoane.

Imaginile difuzate de la faţa locului arătau ca de război: oameni resuscitaţi în stradă, zeci de morţi în urma arsurilor, intoxicării cu monoxid de carbon ori striviţi de bucăţile de tavan care au căzut peste ei, părinţi disperaţi care îşi căutau copiii. La moment, numărul morţilor a ajuns la 27, iar cel al răniţilor se apropie de 200.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne al României, Raed Arafat, a declarat că bilanțul morților ar putea crește în continuare, deoarece mulţi dintre cei răniţi se află în stare foarte gravă. Medicii fac acum eforturi disperate pentru a-i salva. Deocamdată, 17 dintre cei decedaţi nu au fost identificaţi, din cauza arsurilor suportate şi a faptului că majoritatea nu aveau la ei niciun act de identitate.

Executivul român va declara doliu naţional în urma tragediei produse la clubul din Bucureşti.

Fluxul de știri
0