Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Trei zile de doliu în România, în legătură cu incendiul de la „Colectiv”

© ziarulring.roПожар в ночном клубе Colectiv
Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Abonare
Incendiul în clubul de noapte „Colectiv” s-a declanșat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul concertului unei trupe rock. Premierul României, Victor Ponta, a adus condoleanțe familiilor care şi-au pierdut apropiaţii în această tragedie.

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat sâmbătă la ședința Guvernului doliu național de trei zile în legătură cu incendiul produs într-un club de noapte din București.

Cauza incendiului, potrivit datelor preliminare, a fost focul de artificii lansat în timpul concertului, chiar în momentul în care era interpretată melodia „Ziua în care murim". În club se aflau aproximativ 400 de oameni. Conform ultimelor informații, 27 de persoane au decedat, iar circa 200 au suferit răni grave.

Трагедия в ночном клубе в Бухаресте - Sputnik Moldova
Identitatea a 17 victime ale incendiului de la București nu a fost stabilită

Guvernul român a declarat între 31 octombrie și 2 noiembrie, trei zile de doliu național.

La ora actuală are loc identificarea victimelor, inclusiv a celor din străinătate. Autoritățile române vor organiza transportarea acestora în țările din care provin, a spus premierul Ponta.

Mass-media din România au transmis că printre victime sunt cetățeni ai Spaniei, Germaniei și Italiei.

Până acum, în spitalele din București au rămas internate 146 de persoane. Starea multora dintre acestea este calificată de medici ca fiind foarte gravă.

Fluxul de știri
0