Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Timofti a exprimat condoleanţe autorităţilor din România şi Rusia

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaНеформальный саммит глав государств СНГ в Кремле
Неформальный саммит глав государств СНГ в Кремле - Sputnik Moldova
Abonare
Două tragedii soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti au zguduit sâmbătă Rusia şi România. Preşedintele Nicolae Timofti a transmis condoleanţe omologilor săi din ţările vecine, informează serviciul de presă al Preşedinţiei.

CHIŞINĂU, 31 oct — Sputnik. În mesajul adresat preşedintelui rus Vladimir Putin, în legătură cu catastrofa aviatică în care şi-au pierdut viaţa peste 200 de cetăţeni ruşi, se menţionează: „Cu durere și adânc regret am aflat despre catastrofa aviatică produsa în Egipt, în care și-au pierdut viața cetățeni ruși. Este o pierdere incomensurabila pentru întreg poporul rus. În aceste momente de imensă tristețe, exprim, în numele poporului Republicii Moldova și a al meu personal, sentimentele noastre de compasiune și solidaritate”.

Место крушения российского самолета Airbus A321 в Египте - Sputnik Moldova
Nu sunt supravieţuitori în catastrofa aviatică din Egipt

Şeful statului i-a transmis condoleanţe şi preşedintelui român Klaus Iohannis, exprimând-uşi compasiune pentru victimele incendiului care a avut loc într-un club din Bucureşti.

„Deplângem pierderile de vieți omenești și ne rugăm pentru însănătoșirea persoanelor rănite în acest accident îngrozitor. În aceste momente de grea încercare pentru întreg poporul român, de care ne leagă temeinice punți de istorie și cultură, permiteți-mi să exprim, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sentimentele noastre de compasiune și solidaritate, iar familiilor îndoliate sincere condoleanțe", se spune în mesajul lui Timofti.

Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Alertă generală la Bucureşti. Numărul victimelor în creştere

Sâmbătă dimineaţa un avion rusesc s-a prăbuşit în Egipt. La bordul acestuia se aflau 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. La acest moment este deja confirmat oficial că nimeni nu a supravieţuit catastrofei.

Incendiul care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un club de noapte din Bucureşti a luat vieţile a 27 de tineri, iar în jur de 200 au fost rănite. Dezastrul s-a produs în timpul unui concert rock, însoţit de efecte pirotehnice.

Fluxul de știri
0