Prim-miniștrii țărilor CSI au semnat la Dușanbe 40 de documente

© SputnikМПА СНГ
МПА СНГ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova este reprezentată la summitul de vineri al prim-miniștrilor din ţările CSI de către Gheorghe Hioară, ambasadorul RM în Republica Belarus

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Prim-miniștrii țărilor-membre ale CSI au semnat în cadrul ședinței de la Dușanbe circa 40 de documente. Acestea se referă la colaborarea comercial-economică, la relațiile umanitare, sfera financiară și social-economică, colaborarea în domeniul ocrotirii ordinii de drept etc.

La summitul de vineri al prim-miniștrilor din capitala Tadjikistanului, din partea Republicii Moldova participă Gheorghe Hioară, ambasadorul RM în Republica Belarus, a comunicat pentru agenția Sputnik secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Taban.

Potrivit acesteia, ambasadorul are împuternicirile reprezentantului oficial al Republicii Moldova.

Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Rusia
Medvedev: Kievul şi Chişinăul nu pot fi parte la două zone de comerţ liber

Şefii cabinetelor de miniștri au aprobat, în special, decizia care se referă la realizarea Acordului privind zona de liber schimb din 18 octombrie 2011 și a planului de măsuri pentru înfăptuirea etapei a treia a Strategiei de dezvoltare economică a CSI până în anul 2020.

Заседание Совета глав государств-участников СНГ Заместитель министра иностранных дел и европейской интеграции Республики Молдова Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Următorul summit CSI va avea loc în septembrie 2016 în Kîrgîzstan

Au fost semnate, totodată, un şir de documente referitoare la colaborarea în domeniul prevenirii și lichidării consecințelor situațiilor excepționale, precum și la aspectul financiar al creării și dezvoltării unui sistem unic de apărare antiaeriană a statelor CSI și asigurarea activității comitetului coordonator în problemele apărării antiaeriene de pe lângă Consiliul miniștrilor apărării ai statelor CSI.

La ședință a fost aprobat de asemenea proiectul acordului cu privire la condițiile efectuării achitărilor reciproce între operatori, pentru prestarea serviciilor de comunicaţii electronice internaționale în cadrul statelor-membre ale CSI.

Premierii vor examina și documente care reglementează colaborarea în domeniile sportului, tineretului, educației, ajutorului medico-social pentru veterani.

În afară de aceasta, a fost aprobat un proiect al complexului de măsuri pe perioada de până la 2020, prevăzut pentru dezvoltarea și stimularea utilizării gazelor naturale în calitate de combustibil pentru mijloacele de transport.

Statele-membre CSI au început pregătirile către cea de-a 25-a aniversare a Comunității care va fi marcată în 2016. În legătură cu apropierea acestui eveniment, a fost adoptată o decizie privind activitățile care vor fi desfăşurate cu acest prilej.

Fluxul de știri
0