Următorul summit CSI va avea loc în septembrie 2016 în Kîrgîzstan

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета глав государств-участников СНГ Заместитель министра иностранных дел и европейской интеграции Республики Молдова Андрей Галбур
Заседание Совета глав государств-участников СНГ Заместитель министра иностранных дел и европейской интеграции Республики Молдова Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Abonare
Preluând Ștafeta de la Astana, Bișkekul va exercita anul viitor președinția Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Următoarea ședință a Consiliului șefilor de state CSI va avea loc în septembrie 2016, a comunicat președintele comitetului executiv al CSI, Serghei Lebedev.

Заседание Совета глав государств-участников СНГ - Sputnik Moldova
Consiliul șefilor de state CSI a început cu ceremonia de fotografiere

”A fost examinată chestiunea cu privire la președinția Comunității Statelor Independente în anul 2016. La propunerea președintelui Republicii Kîrgîzstan, a fost luată decizia ca următoarea ședință să aibă loc la 16 septembrie 2016, în Republica Kîrgîzstan”, a precizat Lebedev la ședința Consiliului în format lărgit, citat de agenția ”Novosti Kazahstana”.

El a subliniat că la ședința în format restrâns, conducătorii statelor membre au făcut un schimb sincer de opinii privind problemele actuale ale comunității, după care au stabilit ordinea de zi și regulamentul ședinței.

”La ședința în format îngust au fost adoptate două declarații: Declarația șefilor de state cu privire la cea de-a 70-a aniversare de la formarea ONU și declarația cu privire la lupta cu terorismul internațional”, a informat Lebedev.

Fluxul de știri
0