Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Kievul şi Chişinăul nu pot fi parte la două zone de comerţ liber

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaКонтейнеры. Архив
Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul şedinţei şefilor de guverne din statele CSI, prim-ministrul FR, Dmitrii Medvedev, a menţionat că din cauza apartenenţei Ucrainei şi Moldovei la două zone de comerţ liber (UE şi CSI), există pericolul reexportului de mărfuri din ţările europene, fiind date drept moldoveneşti şi ucrainene.

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Premierul rus, Dmitrii Medvedev, a atenţionat în privinţa inadmisibilităţii participării concomitente în cadrul a două zone de comerţ liber cu Uniunea Europeană şi Comunitatea Statelor Independente.

Ședința șefilor de guverne ale ţărilor CSI va avea loc în decembrie la Dushanbe

„Decizia unora dintre partenerii noştri – Ucraina şi Moldova – de a pune în aplicare Acordul de asociere cu UE, creează anumite impedimente pentru o activitate constructivă. Noi am atenţionat de nenumărate ori că apartenenţa concomitentă la două zone de comerţ liber cu UE dar şi în cadrul CSI este imposibilă”, a declarat Medvedev la şedinţa Consiliului şefilor de Guverne CSI.

Potrivit premierului rus, „acest lucru sporeşte riscul reexportului de mărfuri din ţări terţe (europene), acestea fiind date drept ucrainene şi moldoveneşti.

El a subliniat că pentru minimalizarea acestor riscuri sunt luate anumite măsuri de protecţie tarifar-vamale. Astfel de măsuri sunt deja aplicate în raport cu Republica Moldova (din 1 septembrie 2014), iar pentru Ucraina acestea vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.
În afară de aceasta, potrivit lui Medvedev, asupra Ucrainei, ţară care s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei, se vor extinde şi măsurile economice de răspuns ale FR.

Fluxul de știri
0