Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Osipov va ocupa funcţia de premier interimar

© SputnikВице-премьер по реинтеграции Виктор Осипов
Вице-премьер по реинтеграции Виктор Осипов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, Valeriu Streleţ nu poate fi prim-ministru interimar. Această funcţie va fi ocupată de unul dintre cei patru vicepremieri.

CHIŞINĂU, 30 oct – Sputnik. Până la desemnarea unui nou Guvern, funcţia de premier interimar va fi ocupată de un democrat. 

Potrivit surselor Sputnik, acest post va fi deţinut de vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov.

Preşedintele Nicolae Timofti va desemna prin decret un prim–ministru interimar din rândul celor patru vicepremieri, a declarat pentru Sputnik, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Vlad Ţurcanu.

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ pleacă definitiv. Prim-ministru interimar va fi un vicepremier

„Este vorba de vicepremierii Victor Osipov, Natalia Gherman, Stephane Christophe Bride şi Gheorghe Brega. În cazul în care vicepremierii vor refuza să deţină interimatul, atunci preşedintele poate desemna un premier interimar din rândul miniştrilor”, a precizat Ţurcanu.

Parlamentul a susţinut joi cu votul a deputaţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Votul de neîncredere a fost exprimat de deputaţii din fracţiunile PCRM, PSRM şi PD, ultimii fiind parteneri de alianţă cu PLDM şi PL.  

Victor Osipov s-a născut la 8 octombrie 1971, în satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă. În anul 1993, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea de Stat din Moldova, iar în 2008 — Institutul European de Studii Politice din Republica Moldova. Din 1992 lucrează în mai multe instituţii media, iar în anul 2005 a devenit consilierul al fracțiunii parlamentare AMN și a ocupat funcția până în 2009. La alegerile parlamentare din aprilie 2009 a fost ales deputat în parlament din partea Alianței Moldova Noastră.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a plecat. Cabinetul Streleţ a rezistat doar 91 de zile

La 9 martie 2011, Victor Osipov și-a anunțat retragerea din activitatea politică, implicit, din funcția de prim-vicepresedinte al Alianței Moldova Noastră.

La 2 iulie 2014, Victor Osipov a devenit managerul campaniei electorale a Partidului Democrat din Moldova pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2014.

Din 18 februarie 2015 îndeplinește funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova în Guvernul Gaburici și apoi în Guvernul Streleț, fiind a doua oară în acest post după mandatul din perioada 2009-2011 în Guvernul Filat.

Victor Osipov este căsătorit și are doi copii.

Fluxul de știri
0