Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe averea lui Filat va fi pus sechestru

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura anticorupţie va cere în instanţă punerea sub sechestru a întregii averi a ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că organul de urmărire penală va cere în instanţă punerea sub sechestru a averii şi veniturilor înregistrate pe numele ex-premierului Vladimir Filat, învinuit în dosarul fraudelor bancare.

„Vom cere punerea sub sechestru a conturilor bancare, bunurilor imobile şi altor averi. Decizia va fi luată de judecată”, a declarat Popenco.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandatul de arest preventiv pe numele lui Filat ar putea fi prelungit

Ex-premierul Moldovei are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Filat se află acum în Penitenciarul nr.13 din capitală.

În cadrul percheziţiilor efectuate în două imobile din capitală, care aparţin deputatului Vladimir Filat, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au ridicat mai multe obiecte. Printre obiectele ridicate sunt carduri bancare, ceasuri de lux (Patek Philippe, Vacheron), un număr considerabil de arme și muniții pentru ele, permise de deținere a acestora, tehnică informațională, stick-uri de memorie.

Vladimir Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0