Sondaj: țările din Europa de Est sunt împotriva găzduirii migranților

© Sputnik / Valery Melnikov / Accesați arhiva multimediaПалаточный лагерь для мигрантов в Гольяново
Палаточный лагерь для мигрантов в Гольяново - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai negativ sunt dispuși cetățenii Cehiei, Ungariei și Bulgariei (73%, 63%, 62%). Cel mai mare procent de respondenți care se pronunță pentru primirea refugiaților a fost înregistrat în Germania – 58%.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Potrivit unui nou sondaj ”Sputnik. Opinii”, care a fost realizat în SUA și țările Europei de către cunoscuta companie de cercetare britanică Populus pentru agenția internațională de știri și radio Sputnik, în total, mai mult de jumătate dintre cei chestionați (51%) au declarat că autoritățile din țările lor nu trebuie să primească refugiați.

Răspunzând la întrebarea ”cum considerați, ar trebui ca Guvernul țării Dumneavoastră să primească refugiați?”, cetăţenii Europei de Est (Ungaria, Bulgaria, Cehia și Polonia), țări care stau în calea refugiaților, au afirmat că autoritățile nu trebuie să primească imigranți. În țările Europei de Vest (Germania, Franța, Marea Britanie) împotriva refugiaților s-au pronunțat mai puțini – 42% dintre locuitori.

emigranți - Sputnik Moldova
UE s-ar putea confrunta cu milioane de imigranţi, dacă va ignora cauzele crizei

Cel mai mare procent al persoanelor chestionate care se pronunță împotriva găzduirii refugiaților a fost înregistrat în Cehia, Ungaria și Bulgaria – 73%, 63% și 62% respectiv, în timp ce în SUA numărul acestora este de doar 35%. Totodată, Ungaria și Bulgaria intră în TOP – 10 țări după numărul de refugiați la un milion de locuitori. Cea mai mare parte dintre respondenți, care consideră că guvernul trebuie să primească refugiați, locuiesc în Germania (58%).

Sondajul a fost efectuat de compania de cercetare Populus între 25 septembrie și 15 octombrie 2015. La sondaj au participat 8000 de respondenți, câte 1000 din fiecare țară – Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia. Selectarea respondenților s-a făcut după gen, vârstă, geografie. Marja de eroare este de +/-3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Беженцы через окна лезли в поезд, направляющийся в столицу Хорватии - Sputnik Moldova
Societate
Conflictele militare cauzează creşterea fluxului de imigranţi în Europa

Proiectul internațional de cercetare a  opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener este cunoscuta companie de cercetare Populus. În cadrul proiectului ”Sputnik. Opinii” se efectuiază în permanenţă sondaje ale opiniei publice, în țările Europei și SUA, pe cele mai actuale probleme politice și sociale.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

 

Fluxul de știri
0