Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE s-ar putea confrunta cu milioane de imigranţi, dacă va ignora cauzele crizei

© Sputnik / Sergey Poterjaev / Accesați arhiva multimediaemigranți
emigranți - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul polonez de externe crede Europa nu trebuie să se concentreze pe repartizarea imigranţilor, ci pe cauzele fenomenului.

CHIŞINĂU, 4 sept — Sputnik. Uniunea Europeană nu trebuie să se concentreze doar pe distribuirea între țări a imigranţilor, ci să abordeze cauzele care au generat afluxul fără precedent al acestora, pentru că altfel Europa s-ar putea confrunta cu milioane de noi imigranți, a avertizat vineri ministrul de externe polonez, Grzegorz Schetyna.

„Amploarea imigrației este enormă, astfel că nu ne putem concentra — vorbesc despre întreaga Europă — pe repartizarea imigranților ilegali fără a combate cauzele (sosirii lor)”, a insistat Schetyna, într-o declarație la postul de radio privat Radio Zet, potrivit Agerpres.

„Trebuie să ne gândim la modul în care putem stopa imigrația ilegală. În caz contrar, am putea avea în curând 3-4 milioane de refugiați economici”, a opinat el.

Fluxul de știri
0