Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conflictele militare cauzează creşterea fluxului de imigranţi în Europa

Abonare

CHIŞINĂU, 1 oct, serviciul de presă Sputnik. În cadrul proiectului „Sputnik. Fapte" agenția publică date despre migrația refugiaților în țările europene. Conform datelor oferite de „Eurostat", cele mai mari fluxuri de băjenari vin din Siria (73 de mii 310 persoane), Kosovo (58 de mii 920 persoane) și Afganistan (39 de mii 910 persoane). Anume în aceste țări au avut loc diferite operațiuni militare desfășurate SUA și aliații acestora.

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Președintele Siriei: Europa însăși este vinovată de criza imigrației

Datele „Eurostat" arată că valul de refugiați în Europa după anul 2008 a crescut de aproape 3 ori.

Ungaria, Suedia și Austria sunt lideri printre țările care au acordat azil refugiaților: respectiv, câte 9 mii 929; 5 mii 052 și 3 mii 328 de persoane la 1 milion de populație locală. Este semnificativ faptul că 72% din refugiați sunt bărbați și 28% sunt femei. Aproape jumătate (49%) dintre aceştia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 14 și 34 de ani, în timp ce femeile de vârsta respectivă constituie doar 12%.

Informații despre proiectul „Sputnik. Fapte" 

„Sputnik. Fapte" este proiectul agenției internaționale de știri și radio „Sputnik" în cadrul căruia  sunt publicate datele ce țin de tematica politică și socială bazate pe statistica din diferite țări și organizații (ONU, FMI ș. a. m. d.), pe prognozele unor mari centre de investigații.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenție de știri și radio cu filiale multimedia în zeci de țări. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare.

Fluxul de știri
0