Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: PLDM pregătește alegeri anticipate și amenință cu ieșirea din AIE

© Sputnik / Sputnik MoldovaMarian Lupu, preşedinte PDM
Marian Lupu, preşedinte PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele PDM, Marian Lupu, a declarat că joi, la întrevederea pe care au solicitat-o colegii din PLDM, a fost pusă o condiție – sau noi susținem propunerea lor de demitere a lui Viorel Chetraru, sau liberal-democrații iese din alianță.

 

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Acțiunile partidului liberal-democrat din ultimul timp vorbesc despre faptul că PLDM a pregătit un plan de organizare a alegerilor anticipate, a declarat joi în Parlament Marian Lupu, președintele PDM.

”Astăzi, la întâlnirea pe care au solicitat-o colegii din PLDM, aceștia au pus o condiție – sau noi susținem cererea lor privind demiterea șefului de la Centrul Național Anticorupție Viorel Chetraru, sau ei iese din coaliție”, a spus Lupu.

Igor dodon Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Numărătoarea inversă a început: moţiunea de cenzură a fost depusă

Potrivit lui, liderii PLDM au porniri radicale, pe când unii colegi de-ai lor înțeleg la ce poate duce această situație.

”Acum toți trebuie să se liniștească. De aceea noi am propus un moratoriu pentru o săptămână, două sau o lună, după care să ne așezăm la masa tratativelor. Noi conștientizăm situația. Alegerile anticipate pot duce la schimbarea cursului european”, a subliniat Lupu.

Potrivit lui, acțiunile PLDM au fost orientate până în prezent spre distrugerea Acordului de alianță. Lupu a mai declarat că cerința privind demiterea procurorului general și a șefului CNA sunt un început de plan al liberal-democraților, care poate duce și la demiterea unilaterală a unor miniștri.

Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va fi sau nu demis Guvernul Streleţ

”Dacă PLDM va continua să acționeze în direcţia tensionării situației din sfera socială și economică, atunci noi ne rezervăm dreptul să oprim aceste acțiuni. În niciun fel de circumstanţe însă Partidul Democrat nu va contribui la schimbarea cursului de politică externă a țării”, a încheiat Lupu.

Fracțiunea liberal-democraților a părăsit joi sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest că deputații nu au susținut propunerea lor de a transfera ședința pentru săptămâna viitoare. Înainte de a face acest lucru, liberal-democrații au purtat tratative, timp de aproximativ două ore, cu PDM și cu liberalii din alianța pentru integrare europeană.

 

Fluxul de știri
0