Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu demis Guvernul Streleţ

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство Республики Молдова guvern
Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, evită să spună dacă va susţine moţiunea de cenzură de demitere a Guvernului condus de Valeriu Streleţ.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Avem nevoie de stabilitate politică în actul de guvernare şi alianţă. Aşa a comentat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, intenţia fracţiunii PSRM de a depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Streleţ. 

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ nu a demisionat, dar are presimţiri sumbre

„Consider că avem nevoie de o stabilitate politică şi în guvernare. Suntem în prag de iarnă şi Guvernul trebuie să funcţioneze. Avem nevoie de stabilitate politică în actul de guvernare şi alianţă”, a declarat Candu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat că săptămâna aceasta vor înregistra în Parlament o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Streleţ.

Dodon a precizat că sunt necesare 26 de semnături ale deputaţilor, pentru ca moţiunea de cenzură să fie înregistrată. Acesta s-a arătat convins că se vor găsi semnăturile necesare pentru introducerea moţiunii de cenzură în procedura parlamentară, precum şi voturile necesare pentru demiterea Guvernului.

Şi liderul PCRM Vladimir Voronin a vorbit despre disponibilitatea deputaţilor comunişti de a susţine o moţiune de cenzură contra Guvernului Streleţ. „Streleţ o să ne determine să o facem”, declara marţi Voronin.

„Împotriva Republicii Moldova se urzeşte un complot. Jocurile sunt făcute. În Parlament urmează actul final de demitere a unui guvern proeuropean prin vot secret”, a reacţionat premierul Valeriu Streleţ.

Pentru demiterea Guvernului în Parlament sunt necesare 51 de voturi. 

Fluxul de știri
0