Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Numărătoarea inversă a început: moţiunea de cenzură a fost depusă

© Sputnik / Miroslav RotariIgor dodon Игорь Додон
Igor dodon Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Moţiunea de cenzură contra Guvernului, promisă recent de Igor Dodon, a fost depusă la Parlament şi va fi examinată săptămâna viitoare.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Deputaţii comunişti şi socialişti au semnat o moţiune de cenzură contra Guvernului Streleţ.

Iniţiativa de retragere a încrederii faţă de Guvern a fost semnată de 42 de deputaţi.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon promite o surpriză la şedinţa de joi a Parlamentului

Moţiunea de cenzură urmează să fie examinată în plenul Parlamentului la prima şedinţă plenară din săptămâna următoare. Potrivit agendei parlamentare, Valeriu Streleţ ar urma să apară în faţa deputaţilor joia viitoare, la 29 octombrie, pentru a-şi apăra scaunul.

Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că Valeriu Streleţ ar fi pierdut dreptul moral de a conduce Guvernul, dat fiind faptul că este asociat cu Vlad Filat în activităţi ilegale şi în scheme de corupţie, inclusiv prin intermediul firmei Caravita.

Potrivit legislaţiei, moţiunea de cenzură îi este prezentată preşedintelui şedinţei plenare a Parlamentului, care îi dă citire în faţa deputaţilor. Pentru ca Guvernul să fie demis, moţiunea de cenzură trebuie să fie votată de 51 de deputaţi.

Fluxul de știri
0