Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorii au ieşit cu mai multe cutii din casa lui Filat

© Sputnik / Rodion ProcaMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat miercuri seara şi în prima parte a zilei de joi percheziţii la cele două case ale ex-premierului Vladimir Filat, situate pe strada Pirogov şi Drumul Viilor.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Percheziţiile repetate la domiciliile ex-premierului Vladimir Filat au luat sfârşit.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat miercuri seara şi în prima parte a zilei de joi percheziţii la cele două case ale ex-premierului Vladimir Filat, situate pe strada Pirogov şi Drumul Viilor.

La încheierea percheziţiilor, oameni legii nu au făcut nici o declaraţie. Aceştia au ieşit din casa lui Filat de pe Drumul Viilor cu câteva cutii şi mai multe tocuri de arme. 

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţiile la casele lui Filat continuă şi la această oră

Procurorul, Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Sputnik că detaliile despre obiectele ridicate vor fi anunţate ulterior.

Procurorii au desfăşurat percheziţii la una din casele lui Filat şi la sediul PLDM şi în seara zilei de 15 octombrie, ziua în care ex-premierul a fost reţinut de CNA. A doua zi, percheziţiile au continuat la domiciliul părinţilor lui Filat din satul Lăpuşna, raionul Hânceşti.

Procurorii au ridicat la 15 octombrie de la domiciliul lui Filat mai multe acte care confirmă implicarea lui în fraudele bancare de la BEM, dar şi acte cu parafa „secret”. Din casa părinţilor săi a fost ridicată mai multă tehnică de calcul, iar la 19 octombrie ofiţerii CNA au ridicat cinci maşini de lux din garajul ex-premierului, care sunt folosite drept corpuri delicte în dosar. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
EXCLUSIV: Curtea de Apel examinează vineri recursul apărării lui Filat

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Fluxul de știri
0