Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

EXCLUSIV: Curtea de Apel examinează vineri recursul apărării lui Filat

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Попа Igor Popa
Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Avocatul lui Vladimir Filat a declarat pentru Sputnik că vineri Curtea de Apel va examina recursul la decizia Judecătoriei sectorului Buiucani prin care fostul premier a fost plasat în arest preventiv, în izolator, pe un termen de 30 zile.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău va examina vineri recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care ex-premierul Vladimir Filat a fost plasat în arest preventiv, în izolator, pe un termen de 30 zile. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de avocatul ex-premierului, Igor Popa.

„Şedinţa va începe la ora 13.00”, a declarat Popa. 

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţiile la casele lui Filat continuă şi la această oră

Avocatul nu a putut preciza dacă la această şedinţă va fi prezent şi clientul său, Vladimir Filat. „Nu pot să comentez această declaraţie”, a fost răspunsul apărării.

Ex-premierul Moldovei este apărat de o echipă formată din 7 avocaţi, inclusiv din România şi din SUA. Şeful echipei este Igor Popa.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. 

Fostul premier al Republicii Moldova riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. 

Fluxul de știri
0