Premierul Ungariei a îndemnat liderii UE să modifice politica migrațională

© Sputnik / Alexei Nikolsky / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото
Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă țările europene nu vor fi capabili să antreneze opiniile cetățenilor în politică, atunci ei riscă o criză politică alături de cea migrațională, a declarat prim-ministrul Ungariei Viktor Orban.

 

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a îndemnat liderii europeni să modifice politica migrațională și să antreneze poporul în discuțiile cu privire la viitorul Europei pe fundalul crizei migraționale, transmite agenția Reuters.

Așa cum a declarat Orban, liderii țărilor europene nu au avut nicio împuternicire să admită fără un control suficient sute de mii de imigranți pe teritoriul UE.

”Aceasta destabilizează democrațiile europene”, a declarat Orban pentru o televiziune locală.

Беженцы на венгерско-сербской границе - Sputnik Moldova
Premierul Ungariei se așteaptă la „milioane” de refugiați în Europa

”Noi trebuie să inițiem discuțiile cu privire la viitorul continentului nostru onest, fără masca ”corectitudinii politice”, fără fățărnicie, să vorbim direct”, a adăugat premierul.

Orban a remarcat că este necesar să se ia seama la ce spune poporul și să fie luate în considerare opiniile oamenilor în politică. Potrivit opiniei lui, dacă țările europene nu vor fi în stare să facă acest lucru, ele riscă o criză şi politică, pe lângă cea migrațională.

Din cauza crizei migraționale cu care s-au confruntat țările europene în acest an, Ungaria a ridicat un zid, pentru a proteja de imigranţi hotarele sale din sud cu Serbia. Apoi a început construcția gardului la hotarul cu Slovenia și Croația. La 15 octombrie, autoritățile țării au anunțat că ridicarea respectivei îngrădiri la hotarul cu Croația s-a încheiat.

emigranți - Sputnik Moldova
UE s-ar putea confrunta cu milioane de imigranţi, dacă va ignora cauzele crizei

Politicianul a mai declarat că această îngrădire la frontieră, construită de Ungaria, s-a făcut pentru a-i întoarce pe imigranții înapoi din Europa, dar nu pentru ca aceștia să caute o altă cale spre Germania. Premierul a adăugat că a rugat vecinii balcanici ai Ungariei să-i ajute să trimită imigranții în țările lor.

Șeful guvernului ungar a mai opinat că, cu cât mai departe se mișcă imigranții din țările dominate de conflicte, cu atât mai greu le va fi să revină acolo. De aceea, potrivit lui Orban, acești oameni trebuie să rămână în regiunile lor şi anume acolo ar trebui create condiții ei.

La mijlocul lunii septembrie, a intrat în vigoare noua legislație migrațională, care înăsprește pedeapsa pentru trecerea ilegală a frontierei și pedeapsă pentru deteriorarea îngrădirilor de la frontiere.

 

Fluxul de știri
0