Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ungariei se așteaptă la „milioane” de refugiați în Europa

© Sputnik / Dmitriy VinogradovБеженцы на венгерско-сербской границе
Беженцы на венгерско-сербской границе - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că cei mai mulți refugiați sunt așteptați din Irak, Siria, Somalia, Libia, Sudan și Afganistan.

Chișinău, 21 sept – Sputnik. Valul migrațional din Orientul Mijlociu în Europa nu scade în intensitate, ne putem aștepta încă la „milioane” de refugiați, a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, în discursul său din cadrul ședinței Parlamentului de la Budapesta.

Ponta Понта - Sputnik Moldova
Scandal diplomatic între România şi Ungaria, pe fondul crizei refugiaţilor

„Are loc o migrație în masă a popoarelor. Câteva sute de mii au venit deja și mai așteptăm milioane. Și nu vedem sfârșitul acestui proces. Încă multe milioane vor să apuce această cale”, a declarat Orban.

El a enumerat câteva țări, cele mai problematice în opinia sa: Irakul, Siria, Somalia, Libia, Sudanul, Afganistanul. „Doar din Irak ar putea veni 10 milioane de refugiați”, consideră premierul ungar.

De la începutul anului 2015, pe teritoriul Uniunii Europene au ajuns circa 500 de mii de imigranți. Din cauza înrăutățirii situației în Orientul Mijlociu, numărul lor crește cu fiece zi. Comisia Europeană a declarat  că actuala criză migrațională din lume este cea mai mare după cel de-al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0