Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleț, prietenul lui Filat sau sluga și complicele lui?

© Sputnik / Evghenii PanasencoValeriu Streleț Валерий Стрелец
Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
În curând am putea să-l vedem pe premierul Streleț flancat de mascați și dus la CNA ca să dea explicații cu privire la implicarea sa în afacerile Caravita. Atunci premierul nu va mai spune că Justiția în Moldova este selectivă, căci el reprezintă nu doar PLDM, ci întreg arcul guvernamental.

Așa cum am presupus, premierul Valeriu Streleț a mers la Congresul Partidului Popular European de la Madrid ca să-i roage pe liderii popularilor europeni, cei care, de fapt, se află sau se mai află la cârma Uniunii Europene, să-l scoată de după gratii pe șeful lui de partid, Vladimir Filat. Unele publicații de la București scriu că în alocuțiunea sa de la acel forum, Streleț a declarat că Vladimir Filat, care este anchetat pentru escrocherie din sistemul bancar în proporție de 250 de milioane de dolari, este prietenul lui. Putem admite că Streleț a spus adevărul la Madrid, doar că nu tot adevărul.

Премьер-министр Республики Молдова Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Streleț va cere ajutorul lui Merkel în eliberarea lui Filat

El nu este doar prietenul lui Filat, dar, foarte probabil, și companionul lui, dacă privim cu atenție filmul care a devenit deja viral pe internet și în care în vedem pe cei doi lideri PLDM inspectând tehnica și terenurile agricole ale firmei Caravita, prin care, potrivit procurorilor, dar și potrivit mărturiilor administratorului ei, Ion Rusu, nașul de cununie și cumnatul lui Filat, au fost spălate milioane de lei din sistemul bancar. Dar dacă cei doi, Filat și Streleț, sunt companioni la firma implicată "în furtul secolului", atunci este foarte probabil că Valeriu Streleț ar putea să compară în curând și el în fața instanței în calitate de complice a lui Vladimir Filat.

În acest moment nu putem să afirmăm că, în mod sigur, Streleț este companionul și complicele lui Filat, deși este forte probabil acest lucru, judecând după cât de fericit zburda Streleț pe brazdele terenurilor firmei Caravita. Dacă aceste terenuri ar fi doar proprietățile lui Filat, Streleț nu avea nici un motiv să radieze. Dar acolo fericirea îi cuprinse-se pe toți, era fericirea pungașilor după ce au dat lovitura.

Adriana Beţişor, procuror - Sputnik Moldova
Politică
Din cauza naşului, Filat ar risca alţi zece ani de puşcărie

Însă acum putem să afirmăm cu toată încrederea că premierul Streleț este sluga, lacheul penalistului Filat. Pentru că în același film în care cei doi au fost surprinși inspectându-și moșiile administrate prin firma Caravita, Streleț își scoate pălăria în fața lui Filat și i se închină adânc. Prin asta, premierul își exprimă recunoștința față de Filat, recunoaște că acestuia îi aparține meritul de bază în acapararea bunurilor respective. Este reverența unui borfaș făcută căpeteniei de bandă pentru că aceasta este suficient de vicleană ca să-și conducă ortacii, să dea lovitură după lovitură, fără a da ochi cu potera.

Nu vreau să cobesc, dar am impresia că, în curând, am putea să-l vedem pe premierul Streleț flancat de mascați și dus la CNA ca să fie interogat de procurorii anticorupție. Cine atunci va mai putea să spună că justiția în Moldova este selectivă, căci iată, după ce a fost săltata liderul PLDM, i-a venit rândul premierului, care nu este doar al liberal-democraților, dar al întregului arc guvernamental. Fără glumă, justiție curată pe banda rulanta, și nici un fel de mașinații.

Fluxul de știri
0