Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din cauza naşului, Filat ar risca alţi zece ani de puşcărie

© privesc.euAdriana Beţişor, procuror
Adriana Beţişor, procuror - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Rusu, administratorul Caravita şi naşul lui Vlad Filat, ar fi făcut depoziţii care demonstrează implicarea politicianului în schemele de spălare de bani şi de fraudare a Băncii de Economii.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Administratorul Caravita, Ion Rusu, ar fi declarat miercuri în faţa judecătorilor că beneficiarul de facto al Caravita ar fi preşedintele PLDM, Vlad Filat. Declaraţii în acest sens a făcut procurorul Adriana Beţişor.

И это несмотря на то, что сам действующий лидер ЛДПМ заявил, что его травят целенаправленно. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosar separat pe actele cu parafa „secret” depistate la domiciliul lui Filat

Potrivit procurorului, cazul Caravita este judecat sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi unele fraude legate de Banca de Economii. Vlad Filat ar fi beneficiat de avantajele provenite din schemele legate de companiile Caravita şi Business Estate şi, potrivit procurorilor, riscă de la cinci la zece ani de puşcărie.

E de menţionat faptul că Ion Ruse este naşul de cununie al lui Vlad Filat. Rusu, potrivit procurorilor, ar fi făcut depoziţii care demonstrează vina lui Filat.

Fluxul de știri
0