Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu a luat o poziţie demnă de toată lauda, dar a făcut-o tardiv

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaТраян Бэсеску, Traian Băsescu
Траян Бэсеску, Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul şi politicianul Iurie Roşca subliniază că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, de când nu mai este şef de stat, a început să ia tot mai des poziţii demne de toată lauda, care consună cu interesele ţării sale.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. „Demnă de toată lauda este poziţia domnului Băsescu, exprimată pe marginea cotelor de imigranţi”, susţine politicianul şi jurnalistul, Iurie Roşca.

Totodată Roşca remarcă faptul că reacţia respectivă a lui Băsescu „e cam întârziată”.

Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Criza din Moldova ca efect al goliciunii ideologice

„Atunci când România îşi ceda sub mandatul domniei sale suveranitatea birocraţiei de la Bruxelles, când contracta aiurea credite astronomice, când ceda pe doi bani toate întreprinderile strategice investitorilor străini, când îşi deschidea piaţa funciară pentru străini, când îşi ceda exploatarea zăcămintelor naturale, comerţul, sistemul bancar, n-am prea auzit luări de poziţie şi mai ales acţiuni în spiritul declaraţiilor de azi ale dânsului”, notează Iurie Roşca pe o reţea de socializare.

El subliniază că „după ce România a devenit vasalul SUA, lăsându-se ocupată militar de către trupele americane şi antrenându-se în toate aventurile acestei hiperputeri globale la nivel regional şi mondial, după ce s-a tot ploconit în faţa emisarilor FMI şi a comisarilor UE, iată că acum, în cel de-al doisprezecelea ceas, unora ca domnul Băsescu le vine la cap mintea cea de pe urmă a românului”.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Criza imigraţiei dezbină Europa

„Astfel stând lucrurile, nu ne rămâne decât să sperăm că la un moment dat România va da un bun exemplu Republicii Moldova, declarându-şi Independenţa faţă de corporatocraţie şi renunţând la rolul de vasal al Occidentului”, a punctat Roşca.

Comentând cotele de refugiaţi care sunt impuse României de către Bruxelles, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, declara: „România face o mare eroare să accepte cotele şi dacă sunt votate de o mie de state. În primul rând noi încălcăm Constituţia, care interzice strămutări de populaţii pe teritoriul României, prin articolul 3 alineatul 4. În al doilea rând, nu avem nicio obligaţie prin tratat. A fost o presiune, plus ameninţări din acelea stupide ale cancelarului austriac, "dacă nu primiţi, nu o să va mai dăm fonduri". Păi nu vă mai dăm nici noi OMV Petrom şi ţiţeiul din România, domnule cancelar! Au tupeu în declaraţii să spună că ne fac cadouri. Să spui unei ţări ca România că nu îi mai dai bani, păi, mai băieţi, dacă noi nu va mai dăm banii pe care îi scoateţi de la noi, pe cadourile pe care le-aţi primit, petrolul, gazele româneşti, le exploataţi şi duceţi profitul în Austria… Şi premierul olandez, acelaşi tip de ameninţare, nu o să va mai dăm bani. Olanda e cel mai mare investitor din România, şantiere navale, tot ce vreţi. Ce? Profiturile le lasă aici? Îşi scot dublu faţă de ce alocă fiecare din ei în fondurile de coeziune care ajung în România”, citează epochtimes-romania.com.

Fluxul de știri
0