Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA: Filat se simte bine

© Sputnik / Rodion ProcaFilat CNA Филат НАЦ
Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
CNA: Vladimir Filat nu a acuzat nici o problemă de sănătate. Acesta este consultat zilnic de un medic.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Vladimir Filat se simte bine şi nu a acuzat nici o problemă de sănătate, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Angela Starinschi. 

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viorel Chetraru: CNA acordă asistenţă procuraturii în dosarul BEM

Avocatul lui Vladimir Filat a declarat sâmbătă că, clientul său a solicitat în celulă un medic. „Vladimir Filat a depus cerere pentru a fi examinat de un medic”, a menţionat Igor Popa. 

Acesta a declarat că nu poate spune cum se simte Filat. „Pot să vă zic dacă se simte rău sau nu după ce îl vizitez”, a comentat Popa.

Starinschi a precizat pentru Sputnik că, persoanele din izolatorul CNA sunt consultate zilnic de medic. „Domnul Filat nu s-a plâns de sănătate şi nu a cerut ajutorul medicului”, a menţionat aceasta. 

Fostul premier are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare de la BEM.  Vladimir Filat este apărat de o echipă de avocaţi. Şeful echipei este Igor Popa. Din grup mai fac parte un avocat din Washington şi unul din România. 

Сразу после голосования Филат был задержан на 72 часа как подозреваемый в деле о хищениях из банков Молдовы и был доставлен в Национальный антикоррупционный центр. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decizia cu privire la arestarea lui Filat se amână

Filat este reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Mandatul de reţinere expiră duminică, 18 octombrie, ora 17.15. 

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0