Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizia cu privire la arestarea lui Filat se amână

© Sputnik / Rodion ProcaСразу после голосования Филат был задержан на 72 часа как подозреваемый в деле о хищениях из банков Молдовы и был доставлен в Национальный антикоррупционный центр.
Сразу после голосования Филат был задержан на 72 часа как подозреваемый в деле о хищениях из банков Молдовы и был доставлен в Национальный антикоррупционный центр. - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani va decide duminică, la ora 9.00, asupra măsurii preventive de arest pe un termen de 30 de zile în izolator pentru fostul premier Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Magistraţii de la Judecătoria sectorului Buiucani vor continua duminică, la ora 9.00, examinarea demersului procurorilor care solicită magistraţilor să aplice măsura preventivă de arest pe un termen de 30 de zile în izolator pentru fostul premier Vladimir Filat. Anunţul a fost făcut sâmbătă de avocatul lui Filat, Igor Popa. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai mulţi membri PLDM au venit să-l susţină pe Filat

Judecătoria sectorului Buiucani a început sâmbătă examinarea demersului procurorilor de aplicare a măsurii preventive de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vladimir Filat

„Judecătoria Buiucani a acceptat demersul apărătorilor în ceea ce priveşte amânarea procesului pentru mâine, ora 9.00. Nu am avut posibilitate să facem cunoştinţă cu toate materialele”, a declarat avocatul. 

„Am demonstrat în instanţă să ne dea suficient timp ca să ne pregătim apărarea. Nu putem să ne pregătim apărarea timp de o oră. Este prea puţin pentru un caz de rezonanţă. Se încercarea de a face totul urgent şi arbitrar”, a continuat Popa. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe numele lui Filat

Avocatul a mai declarat că Vladimir Filat a solicitat să nu fie prezent la această şedinţă de judecată.

„Vladimir Filat a depus cerere pentru a fi examinat de un medic. Sunt întrunite condiţiile ca judecătorul să ia decizia în lipsa lui”, a declarat Popa.

Acesta a declarat că nu poate spune cum se simte Filat. „Pot să vă zic dacă se simte rău sau nu după ce îl vizitez”, a comentat Popa.

Vladimir Filat este apărat de o echipă de avocaţi. Şeful echipei este Igor Popa. Din grup mai fac parte un avocat din Washington şi unul din România.

Filat este reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Mandatul de reţinere expiră duminică, 18 octombrie, ora 17.15. Dacă până la această oră judecătorii nu vor lua o decizie cu privire la demersul procurorilor, Filat va fi eliberat din izolatorul CNA. 

Fostul premier are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare de la BEM.  Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Fluxul de știri
0