Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viorel Chetraru: CNA acordă asistenţă procuraturii în dosarul BEM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului Naţional Anticorupţie susţine că ofiţerii CNA acordă asistenţă Procuraturii în dosarul penal în care figurează în calitate de învinuit ex-premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru, a declarat într-un interviu pentru Sputnik că ofiţerii CNA acordă asistenţă Procuraturii în dosarul penal în care figurează în calitate de învinuit ex-premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat. 

Сразу после голосования Филат был задержан на 72 часа как подозреваемый в деле о хищениях из банков Молдовы и был доставлен в Национальный антикоррупционный центр. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decizia cu privire la arestarea lui Filat se amână

„Dosarul nu se află la CNA, ci la Procuratură. Noi acordăm asistenţă procurorilor în acest dosar penal”, a declarat Chetraru. 

Procurorul Adriana Beţişor a declarat sâmbătă că dosarul BEM, în care figurează şi ex-premierul Filat, este unul complex. „La acest dosar lucrează un grup enorm de procurori şi ofiţeri de urmărire penală”, a menţionat Beţişor.

Pe 15 octombrie, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0