Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe numele lui Filat

© Sputnik / Rodion ProcaMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Judecătoria sectorului Buiucani astăzi urmează să fie examinat demersul procurorilor de aplicare a măsrurii preventive de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vladimir Filat

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Procurorii anticorupție vor solicita sâmbătă, 17 octombrie, în instanță aplicarea măsurii preventive de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pe numele ex-premierului Vladimir Filat, anchetat în cadrul dosarului fraudelor de la BEM.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
Filat a fost reţinut pentru 72 de ore, dar termenul ar putea fi prelungit

"La Judecătoria sectorului Buiucani astăzi urmează să fie examinat demersul procurorilor de aplicare a măsrurii preventive de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vladimir Filat", a declarat pentru Sputnik procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Probe relevante au fost depistate şi ridicate în urma percheziţiilor, desfăşurate de procurorii anticorupţie şi CNA, în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă, în care este bănuit deputatul Vladimir Filat.

„Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate”, anunţă procuratura.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA continuă investigaţiile în dosarul ex-premierului Filat

În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii. Câţiva martori-cheie au fost citaţi pentru audieri în acest dosar.

Pe 15 octombrie, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0