Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mai mulţi membri PLDM au venit să-l susţină pe Filat

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Попа Igor Popa
Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria sectorului Buiucani astăzi urmează să fie examinat demersul procurorilor de aplicare a măsrurii preventive de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Câteva zeci de membri PLDM printre care deputaţi, miniştri şi consilieri locali au venit sâmbătă la Judecătoria sectorului Buuicani, unde procurorii solicită magistraţilor să aplice măsura preventivă de arest pe un termen de 30 de zile în izolator pentru liderul PLDM, fostul premier Vladimir Filat. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe numele lui Filat

Printre aceştia sunt Vadim Pistrinciuc, Valeriu Ghileţchi, Ion Balan, Anghel Agachi, fratele primei soţii a lui Filat, deputatul PLDM Victor Roşca, Sergiu Palihovici, Loretta Handrabura, Lilia Bolocan. 

Procurorii anticorupție vor solicita, sâmbătă, în instanță aplicarea măsurii preventive de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pe numele ex-premierului Vladimir Filat, anchetat în cadrul dosarului fraudelor de la BEM.

"La Judecătoria sectorului Buiucani astăzi urmează să fie examinat demersul procurorilor de aplicare a măsrurii preventive de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vladimir Filat", a declarat pentru Sputnik procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Probe relevante au fost depistate şi ridicate în urma percheziţiilor, desfăşurate de procurorii anticorupţie şi CNA, în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă, în care este bănuit deputatul Vladimir Filat.

„Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate”, anunţă procuratura. 

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat riscă 15 ani de puşcărie

În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii. Câţiva martori-cheie au fost citaţi pentru audieri în acest dosar.

Pe 15 octombrie, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0