Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat riscă 15 ani de puşcărie

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier al Republicii Moldova este acuzat de procurori de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Fostul premier al Republicii Moldova, liderul PLDM, Vladimir Filat, riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. 

Парламент Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Retragerea imunităţii lui Filat se desfăşoară cu uşile deschise

Procurorul Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat joi plenului Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PLDM Vladimir Filat. Organul de urmărire penală îl acuză pe Filat de implicarea în fraudele bancare de la Banca de Economii a Moldovei.

„Prejudiciul este estimat la sute de milioane de dolari. Este vorba de o crimă deosebit de gravă, influenţarea martorilor, distrugerea probelor”, a declarat procurorul.

Organul de urmărire penală solicită anchetarea lui Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a.

Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari.

Fluxul de știri
0