Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chetraru: mă voi conforma oricărei decizii cu privire la demiterea mea

© Sputnik / Евгений ПанасенкоViorel Chetraru Виорел Кетрару
Viorel Chetraru Виорел Кетрару - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul CNA a declarat pentru Sputnik că se va conforma oricărei decizii pe care o va lua preşedintele ţării cu privire la solicitarea premierului de a-l demite.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că se va conforma oricărei decizii pe care o va lua preşedintele ţării Nicolae Timofti în cazul cererii premierului Valeriu Streleţ de a-l demite din funcţie.  

„Sunt ofiţer, general, militar, din care cauză nu comentez deciziile luate de superiori. Mă voi conforma oricărei decizii luată de preşedinte”, a declarat pentru Sputnik directorul CNA.  

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe numele lui Filat

Premierul Valeriu Streleţ a expediat vineri preşedintelui Timofti un demers prin care cere iniţierea procesului de demisie a directorului CNA, Viorel Chetraru. Streleţ a subliniat că este prerogativa premierului să vină cu această iniţiativă.

„Depinde de preşedinte, dacă emite sau nu acest decret. Ca să evit eventualele speculaţii privind răfuielile sau vendetele, vreau să vă spun că în capul listei de argumente am invocat faptul că indiferent de statistica triumfalistă prezentată de Chetraru privind activitatea Centrului şi aluziile la unele ingerinţe politice, indicele percepţiei corupţiei pe interior şi studiile făcute de experţii străini arată că corupţia este în continuă creştere”, a declarat Streleţ. 

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Prima operaţiune a "mâinilor dezlegate": jos cu Chetraru

Sputnik a încercat de nenumărate ori să i-a legătura cu Preşedinţia pentru a afla reacţia şefului statului la demersul premierului. Pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, nu a răspuns la apelurile telefonice ale corespondentului Sputnik.   

Solciitarea premierului vine după ce liderul PLDM, Vladimir Filat, ex-premierul Moldovei, a fost reţinut de CNA în calitate de bănuit în dosarul fraudelor bancare la BEM. 

Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0