Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima operaţiune a "mâinilor dezlegate": jos cu Chetraru

© Sputnik / Evghenii PanasencoValeriu Streleț Валерий Стрелец
Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ cere demisia directorului CNA, Viorel Chetraru. Dar acesta poate fi demis numai de Preşedintele ţării, prin decret.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Astăzi am expediat în adresa Preşedintelui Republicii Moldova un demers formulat în temeiul articolului 8 alineatul 8 al Legii privind Centru Naţional Anticorupţie, prin care cerem iniţierea procesului de demisie a directorului CNA, Viorel Chetraru, a anunţat vineri premierul Valeriu Streleţ.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ avertizează: PLDM va acţiona în maniera mâinilor dezlegate

Streleţ a subliniat că este prerogativa premierului să vină cu această iniţiativă.

„Depinde de Preşedinte, dacă emite sau nu acest decret. Ca să evit eventualele speculaţii privind răfuielile sau vendetele, vreau să vă spun că în capul listei de argumente am invocat faptul că indiferent de statistica triumfalistă prezentată de Chetraru privind activitatea Centrului şi aluziile la unele ingerinţe politice, indicele percepţiei corupţiei pe interior şi studiile făcute de experţii străini arată că corupţia este în continuă creştere”, a spus Streleţ.

Acesta a mai menţionat că are suficiente motive să creadă că CNA a adoptat o strategie discreţionară şi selectivă în combaterea corupţiei.

„Deci, am solicitat să fie iniţiată procedura de revocare din funcţie a lui Viorel Chetraru. Aceasta este şi una dintre principalele revendicări ale protestatarilor”, a punctat Streleţ.

Fluxul de știri
0