Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziţia din Moldova insistă pe demisia lui Timofti şi alegeri anticipate.

© Photo : Игорь ВзоровЛидеры партии социалистов Игорь Додон и "Нашей партии" Ренато Усатый возглавили объединившиеся колонны протестующих и направились к парламенту страны.
Лидеры партии социалистов Игорь Додон и Нашей партии Ренато Усатый возглавили объединившиеся колонны протестующих и направились к парламенту страны. - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii forţelor de opoziţie au declarat că vor continua protestele până când vor obţine demisia şefului statului, premierului, a unui şir de înalţi demnitari, dar şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik, Andrei Petric. Organizatorii protestelor de centru-stânga din preajma Parlamentului Moldovei nu renunţă la revendicările formulate anterior şi vor rămâne fermi până la urmă, a declarat pentru Sputnik preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

El a menţionat că manifestaţiile vor continua, având aceleaşi cerinţe.

„Cerem demisia lui Timofti, iar odată cu aceasta vor deveni posibile alegerile anticipate şi demisia Guvernului. Însă cel mai important pentru noi este numirea unor conducători noi”, a menţionat Usatîi.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Revolta din societate poate să spulbere guvernarea. De aceea vor urma demisii

Secretarul executiv al partidului, Vlad Bătrâncea, a subliniat că reţinerea ex-premierului ţării, liderului liberal-democraţilor Vladimir Filat, este un prim pas, dar nu unul suficient.

„După cum s-a menţionat anterior, vom insista în continuare să fie incluse pe ordine de zi a Parlamentului chestiunea privind demiterea primelor persoane în stat. Noi intenţionăm să iniţiem prin Parlament procedura de demitere a şefului statului, prim-ministrului, şefilor Procuraturii, SIS şi CNA”, a precizat deputatul socialist.

El a mai adăugat că a fost avizată pozitiv în comisia de specialitate iniţiativa privind demiterea preşedintelui CEC, Iurie Ciocan şi a şefului Consiliului Audiovizualului, Dinu Ciocan.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA continuă investigaţiile în dosarul ex-premierului Filat

Vladimir Filat a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului liberal-democrat Vladimir Filat. Solicitarea de retragere a imunităţii a venit din partea Procurorului General, Corneliu Gurin, care a declarat că Filat este implicat în fraudele bancare la BEM.

Fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Organul de urmărire penală solicită anchetarea lui Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0